Är det bra att besöka Istanbul i december? (2024)

Table of Contents

Är det bra att besöka Istanbul i december?

Så länge du packar på rätt sätt för det svalare vädret och sannolikheten för regn, kan du besöka många delar av Turkiet i december och ha en fantastisk tid. Istanbul är alltid en livlig stad och med så många kulturella och historiska sevärdheter inomhus – såväl som fantastiska restauranger – finns det ingen anledning att hålla sig borta i december.

(Video) Top 10 TIPS For TRAVELING TURKEY - EVERYTHING You Need BEFORE VISITING Istanbul, Turkey
(Travel Interesante - Gökçe & Steve)
Hur är det att besöka Istanbul i december?

Vädret i Istanbul i december

De dagliga maxtemperaturerna är runt 10°C/50°F som går ner till 6°C/43°F under natten. Det finns bara 3 timmar sol om dagen och cirka 17 regniga dagar.

(Video) EXTREME STREET FOOD IN ISTANBUL, TURKEY - CRAZY LAMB HEAD + STREET FOOD TOUR IN ISTANBUL, TURKEY
(Abroad and Hungry)
Är det värt det att åka till Turkiet i december?

Kan du besöka Turkiet i december? December är vinter i Turkiet och ganska bekväm. Om du vill njuta av det svala vädret, men inte den kyliga vinden, kan du bege dig mot Medelhavets kustområden. Du kan också få friskt regn för att njuta av din semester.

(Video) INSANE Street Food in ISTANBUL, Turkey - WHOLE LAMB BBQ + Turkish street food in Istanbul, Turkey
(Abroad and Hungry)
Är det värt att åka till Istanbul på vintern?

Med långa dagar och varmt väder är sommaren den högsta turistsäsongen i Istanbul, vilket betyder långa köer och fullsatta attraktioner. Dessutom kan vädret vara supervarmt under sommaren också. Det är därför,Om du letar efter en mer autentisk och mindre trång upplevelse rekommenderar jag att du besöker Istanbul på vintern.

(Video) 🇹🇷4K Istanbul. Eminonu - Sultanahmet Walking Tour. Blue Mosque - Hagia Sophia. Arasta Bazaar.
(GorovFM)
Är Istanbul dyrt i december?

Är det billigare att resa till Istanbul på vintern? Medan priserna på mat, museer och shopping är desamma året runt,vissa saker är billigare i Istanbul på vintern. Undviker du helgdagar är flygbiljetter och boende mycket billigare på vintern än på sommaren.

(Video) 9 Things NOT to do in TURKIYE | Know This Before You Travel
(Olga Pro. Going places)
Hur ska jag klä mig i Istanbul i december?

Under vintermånaderna november, december, januari och februari blir det riktigt kallt och blött (och det snöar) så avslu*ta –ta en kappa, varm mössa, halsduk och handskar. På sommaren – juni, juli, augusti och september – använd mycket solskyddsmedel (vi älskar Riemann P20-serien för 10 timmars skydd), solglasögon och en solhatt.

(Video) BURSA: The 10 Most UNMISSABLE Places | Bursa, Turkey Tour in 2023
(Imran.travel)
Är Istanbul trevligt till jul?

Fördelar med att fira jul i Istanbul

Den mest anmärkningsvärda fördelen med att resa till Istanbul i julklapp är detden 25 december hittar du business as usual. Butiker, banker och restauranger kommer alla att förbli öppna, och de har till och med sina vanliga öppettider.

(Video) What Can $100 Get in Istanbul, TURKEY? 🇹🇷
(2Passports 1Dream)
Är Istanbul trångt i december?

December är tidig vinter i Turkiet, och medan temperaturen är som kallast (tillsammans med januari och februari), kommer resenärer från många delar av Nordamerika eller norra Europa förmodligen inte att finna de flesta platser för kalla.December är en bra tid att njuta av Turkiets sevärdheter utan folkmassorna.

(Video) Turkish reaction to “Things NOT to do in Turkey”
(Turkishle)
Vilket land är bäst att besöka i december?

Topp 8 länder att besöka i december
  • Maldiverna. Känd för sin pulserande kultur, orörda stränder och vidsträckta grönska, är Maldiverna en av allas drömresmål. ...
  • Sri Lanka. ...
  • Dubai. ...
  • Vatikanstaten. ...
  • Frankrike. ...
  • Egypten. ...
  • Chile. ...
  • Singapore.
30 november 2022

(Video) EPIC STREET FOOD TOUR IN ISTANBUL, TURKEY! KING OF SUCUK + LOCAL STREET FOOD IN ISTANBUL, TURKEY
(Abroad and Hungry)
Hur är Kappadokien i december?

december i Kappadokien

Det har en anständig mängd nederbörd, som ofta förvandlas till snö på grund av de kalla temperaturerna. Under dagen håller sig temperaturen ensiffrig men sjunker till under noll nästan varje natt.

(Video) The 10 Amazing Ottoman Palaces - 2
(MAESTRA TURCA)

Är Istanbul säkert för amerikanska turister?

Även om Turkiet kan ha ett inte så bra rykte (särskilt på grund av dess närhet till farliga områden nära den syriska gränsen),det är övervägande säkert i Istanbul för majoriteten av turisterna, oavsett om det är ensamresenärer eller familjeresenärer.

(Video) Istanbul: One City, Two Continents | East Meets West
(Eileen Aldis)
Hur många dagar bör du tillbringa i Istanbul?

Istanbul kräver minst två dagar, men vi föreslårminst fyra dagaratt göra det rättvisa. Även med en vecka skulle du få ont om tid för att försöka ta itu med allt som staden har att erbjuda.

Är det bra att besöka Istanbul i december? (2024)
Hur många dagar i Istanbul är bra?

Så, hur länge ska du stanna i Istanbul? Ge staden,minst tre dagarom du kommer för första gången. Tre dagar i Istanbul gör att du kan se stadens mest kända sevärdheter - men räkna med ett fullspäckat schema om du vill få ut det mesta av din tid där!

Vilken månad är Turkiet billigast?

För lägsta priser och färre publik

När det kommer till överkomliga priser och färre turister, axelsäsongen, mellanapril och maj samt september och oktober, är en bra tid att besöka Turkiet. För ännu mer överkomliga priser på flyg och boende, besök november under lågsäsong.

Snöar det i Istanbul Turkiet i december?

Snö I Istanbul I December

Statistiskt sett,Istanbul får bara 7 mm (0,27 tum) snö på 0,9 dagar i december. Även om det tekniskt sett finns snö är det ganska försumbart. Temperaturen är också relativt varm, med de genomsnittliga sänkorna runt 7,7°C och medelhöjderna runt 10,7°C.

Finns det rea i december i Istanbul?

Vinterrean i Istanbul startar i mitten av december och pågår till slu*tet av februari, med rabatter på upp till 50 %. Det finns mer än 200 trendiga köpcentra i staden. Jag rekommenderar att du besöker några av dem, som Kanyon, Vadistanbul och Akaysha.

Är märkeskläder billiga i Turkiet?

Märkeskläder är billigare.

Att köpa märkeskläder i Turkiet är lite riskabelt. Det är ingen hemlighet att Turkiet är känt för tillverkning och försäljning av förfalskningar av världens bästa modemärken. Kläder, väskor, klockor, skor etc. Dessa knock-offs är av olika kvalitet.

Behöver du visum för Turkiet?

Vanliga och tjänste-/officiella passinnehavare måste ha visum för att komma in i Türkiye. Innehavare av sådana pass kan få sina 90-dagars visum för flera inresor från turkiska beskickningar utomlands eller få sina 30-dagars engångsvisum via webbplatsen www.evisa.gov.tr.

Vad ska kvinnliga turister ha på sig i Istanbul?

Den allmänna klädkoden i Istanbul för turister och särskilt kvinnor är atttäck benen åtminstone förbi knäna, täck över bröstet och täck över eventuella klyvningar och täck magen. Vad är detta? Baserat på min erfarenhet av att besöka och bo i Istanbul, är det bra att ha botten av dina ben och fötter.

Kan man äta Turkiet på jul?

Turkiet är en av de mest ikoniska inslagen i en julmiddag. För många familjer är det helt enkelt inte en julmiddag utan en kalkon. De flesta vet dock inte var denna tradition började, eller varför det är så att kalkoner - snarare än gås, kyckling eller nötkött - är det populäraste alternativet på juldagen.

Äter du Turkiet på julen?

Traditionell julmiddag innehåller kalkon med fyllning, potatismos, sås, tranbärssås och grönsaker. Andra typer av fjäderfä, rostbiff eller skinka används också.

Äts Turkiet under julen?

Kalkoner har blivit en häftklammer i julen, och det är svårt att föreställa sig en traditionell julmiddag utan en. I den här bloggen kan du läsa vidare för att lära dig om julkalkonens osannolika historia och ta reda på hur den inte är riktigt så traditionell som en julfågel som du kanske tror.

Vilken är den billigaste tiden att besöka Istanbul?

December till februari, under tiden är de billigaste månaderna att besöka, men Istanbuls regniga, snöiga och kyliga förhållanden (temperaturerna är mellan 30 och 50) innebär att du måste ta på dig kallt väder och släpa på dig ett paraply under din vistelse.

Är Istanbul billigt eller dyrt?

En generös budget på276 USD per person och dag(eller 1932 USD/vecka) är mer än tillräckligt för Istanbul.

Är det värt det att åka till Turkiet på vintern?

Turkiet har alltid uppfattats som ett sommarsemestermål, mendetta land är också ett bra val för dina vinterresor. Turkiet är tystare på vintern, så du behöver inte ta itu med en massa turistpublik. Detta för oss också till den näst viktigaste punkten, som är utgifterna.

Vilket europeiskt land är bäst för december?

Här är de åtta bästa europeiska länderna att besöka i december.
  • Tyskland. Det finns ingen dålig tid att besöka Tyskland. ...
  • Norge. Norrskenet borde vara nära toppen av allas bucket list. ...
  • Finland. ...
  • Schweiz. ...
  • Spanien. ...
  • Italien. ...
  • Österrike. ...
  • Varför besöka Europa i december?
12 oktober 2022

Vilka länder är billiga i december?

11 billiga vinterresor
  • Marrakech, Marocko. Byt ut din brolly mot ett parasoll vid poolen i exotiska Marrakech. ...
  • Nantes, Frankrike. För en billig vinterresa som ligger mycket närmare hemmet behöver du inte leta längre än till den franska staden Nantes. ...
  • Berlin, Tyskland. ...
  • Bologna, Italien. ...
  • Lviv, Ukraina. ...
  • Wroclaw, Polen. ...
  • Malta. ...
  • Tallinn, Estland.

Var i Europa är det varmast i december?

Gran Canaria, Kanarieöarna (Spanien)

Gran Canaria är möjligen den hetaste platsen i Europa i december! Det är den tredje största Kanarieön och ligger i Atlanten väster om den afrikanska kontinenten. Liksom de andra Kanarieöarna är den av vulkaniskt ursprung och koloniserades av spanjorerna på 1400-talet.

Är det värt att åka till Kappadokien i december?

Vilken är den bästa månaden att besöka Kappadokien? Under varje säsong är Kappadokien värt ett besök och det finns olika skönheter varje månad.I december kanske du blir kär i den hisnande utsikten över det snöiga Kappadokien, men om du inte är bra med kyla, bör du föredra vår eller höst.

Vilka kläder ska man ha i Kappadokien i december?

Om du åker till Kappadokien på vintern;

Tjocka yllekläder, kappor, termounderkläder, halsdukar, handskar, basker, tjocka strumpor och stövlar, friluftskläder som håller värmen under dagen och ullfleece under kvällstid. Det kommer säkert att vara lämpligt för denna region och årstider.

Hur tar jag mig från Istanbul till Kappadokien?

Hur man tar sig till Kappadokien från Istanbul
  1. Det bästa sättet att ta sig till Kappadokien: en organiserad rundtur från Istanbul.
  2. Det snabbaste alternativet: Ta ett flyg från Istanbul till Kappadokien.
  3. Ett ekonomiskt alternativ: Ta tågvägen Istanbul - Kappadokien.
  4. Det mest flexibla alternativet: Res med bil från Istanbul till Kappadokien.

Behöver amerikanska medborgare visum för Istanbul?

Amerikanska medborgare behöver vanligtvis ett e-visum för att komma in i Turkiye, men kryssningsfartygspassagerare tillåts komma i land utan visum för dagsbesök enligt särskilda arrangemang.

Är amerikanska turister välkomna till Turkiet?

Iaktta ökad försiktighet när du reser till Turkiet på grund av terrorism och godtyckliga frihetsberövanden. Vissa områden har ökad risk. Läs hela reserådgivningen.

Är Uber i Istanbul säkert?

Både taxibilar och Uber i Turkiet är i allmänhet säkra. Det är dock viktigt att vidta rätt försiktighetsåtgärder, oavsett om det är en Uber eller en lokal taxi. En sådan försiktighetsåtgärd är att vara säker på att du sätter dig i ett auktoriserat fordon.

Vilket område är bäst att bo i i Istanbul?

De 7 bästa stadsdelarna i Istanbul för turister
  1. Sultanahmet. ...
  2. Sirkeci. ...
  3. Improvisation. ...
  4. Karakoy & Galata. ...
  5. Macka & Nisantasi. ...
  6. Kabatas...
  7. Besiktas
1 april 2023

Vilka dagar är saker stängda i Istanbul?

Stängningsdagar för webbplatser och shopping i Istanbul
  • Stängt måndag: arkeologiska museer, Ayasofya, Dolmabahçe-palatset, Great Palace Mosaics Museum.
  • Stängt tisdag: Topkapı-palatset och Harem.
  • Stängt onsdag: Chora Museum, Rumeli fästning.
  • Stängt torsdag: Dolmabahçe-palatset.
  • Stängt söndag: Grand Bazaar.

Varför är Istanbul värt ett besök?

Istanbul, deterbjuder unika historiska och kulturella rikedomartillsammans har varit värd för många olika civilisationer med sin geografi spridd över två kontinenter. Denna unika stad som beundras av sin charmiga natur och den attraktiva atmosfären är också symbolen för ett dynamiskt och modernt stadsliv.

Vilka är de bästa månaderna att besöka Istanbul?

Den bästa tiden att besöka Istanbul ärmitten av våren, i april och maj, och även hösten, från september till oktober. Under dessa tider har den turkiska huvudstaden behagligt milt väder, med temperaturer från runt 62℉ eller 47℃ till 77℉ eller 62℃.

Är det värt att åka till Kappadokien?

Kappadokien är så värt det! Det är hem till UNESCO:s världsarvslista i Goreme National Park, där besökarna kommer att hitta episka klippformationer (kända som fairy skorstenar), historiska stenhuggna kyrkor och mer. Luftballongturer är ännu mer värda det!

Behöver du en reseguide till Istanbul?

Att besöka Istanbul och gå ut planlöst, upptäcka gator, smaker och människor är det som gör det intressant när man reser.att upptäcka Istanbul på ett adekvat sätt, med en lokal guide är garantin att du inte missar något av denna magiska stad.

Är Turkiet billigt för amerikanska turister?

Nej, Turkiet är ett riktigt billigt ställe att besöka, speciellt eftersom den turkiska liran sjunker i värde varje månad.
...
Hur mycket kostar en resa till Turkiet?
UtgifterPris per artikelBeräknad daglig kostnad
boende$8-$250$8-$250
Mat$3-$10$9-$30
Taxi & Innerstadstrafik$5-$10$15-$30
Långdistansbussar$19-$30
5 rader till
7 oktober 2022

Vilka kläder ska man ha i Turkiet?

Det är inga problem att bära shorts för komfort, förutom när du besöker moskéer. När det gäller turkar kommer de flesta av dem att bära "smarta fritidskläder":sommarklänningar med ärmar eller ärmstopp och kjol för kvinnor, kortärmad skjorta och långbyxor för män.

Varför är det så dyrt att flyga till Istanbul?

Som vi alla vet är Istanbul ett populärt turistmålpå grund av sin magnifika utsikt och rika kultur, och som ett resultat av det är flygbiljetter i hög efterfrågan, vilket framgår av det faktum att flygbiljetter är mycket efterfrågade hela sommaren.

Vilken månad är den kallaste i Istanbul?

Vinter i Istanbul

januariär den kallaste månaden med dagliga medelhöjder på bara 8,6°C. December är varmare, med medeltemperaturer på 10,8°C, men de högsta nivåerna av nederbörd faller, med ett genomsnitt på 85 mm.

Hur kallt är Turkiet i december?

Det kan vara ganska svalt vid den här tiden på året, så besökare rekommenderas att ta varmare kläder, speciellt för att ge sig ut efter mörkrets inbrott.Det genomsnittliga dagliga maximum är 17 C och det genomsnittliga dagliga minimum är 7 C.

Vilken temp är Turkiet i december?

Vädret i Turkiet i december - Nederbörd och temperaturer
Jandec
Genomsnittlig natt (°C)-5-3
Genomsnittlig dagligt (°F)3841
Genomsnittlig natt (°F)2327
Genomsnittlig nederbörd (mm)6060
1 rad till
12 april 2023

Hur många timmar dagsljus får Istanbul i december?

En decembernatt i Ankara varar nästan 15 timmar och dagarna börjar cirka 3 timmar senare. Under dessa dagar går solen i Ankara upp klockan 5:35.
...
Soluppgång och solnedgång i de viktigaste städerna i Turkiet.
StadIstanbul
Soluppgång05:48
Solnedgång08:13
Timmar av dagsljus14:25 h
14 kolumner till

Är det öppet i Istanbul på jul?

Den 25 december är bara ännu en vanlig dag i Istanbul.Butiker, banker, företag, restauranger och turistattraktioner kommer att ha sina vanliga öppettider den veckodagen. Vissa större butiker kan ha med julmusik i sina spellistor men det finns ingen övermättnad med det som vi upplever i väst.

Är Istanbul julpyntat?

I Istanbul finns det många kyrkor, och alla har julgudstjänster och mässor.Staden är mycket dekorerad för nyår med festliga ljus. Så det är ett bra alternativ att ha jul i Istanbul.

Blir Istanbul kallt i december?

December Vädret i İstanbul Turkiet. Dagliga höga temperaturer minskar med 5°F, från 54°F till 49°F, och faller sällan under 39°F eller överstiger 62°F.Dagliga låga temperaturer minskar med 5°F, från 45°F till 41°F, faller sällan under 32°F eller överstiger 54°F.

Hur kommer vädret att bli i Istanbul i december?

Början av december i Istanbul

De första dagarna av december ser luftf*cktigheten intensifieras, särskilt på morgonen och kvällen. Medtemperaturer runt 13° C mitt på dagen, bara morgnarna kan vara ganska svala. Man måste tillhandahålla vattentäta och varma kläder för att njuta av en känsla av komfort.

Kommer det att snöa i Istanbul december?

December är vanligtvis den första vintermånaden och snöfall i Istanbul. Temperaturerna i staden är svala och varierar mellan 51,3 grader Fahrenheit (10,7 grader Celsius) till lägsta temperaturer på 45,9 grader Fahrenheit (7,7 grader Celsius).

Är december en dålig tid att besöka Turkiet?

Vinter. För många resenärer,den värsta tiden att besöka Turkiet är i december. I hela landet är december kall och blöt och ser höjda semesterpriser på flyg och hotell. Vintertid i områden nära Marmarhavet och Svarta havet upplever snö, medan resten av landet ser kraftiga regn.

Blåser Istanbul i december?

Historiskt sett,vinden i Istanbul under december blåser med en medelhastighet på 15,0 mph (24,1 kmph). Den blåsigaste månaden är februari med en genomsnittlig vindhastighet på 15,8 mph (25,4 km/h), medan den lugnaste månaden är juni med en genomsnittlig vindhastighet på 11,5 mph (18,6 km/h).

Hur kallt är Kappadokien i december?

Det genomsnittliga vädret i Kappadokien i december

Vädret i Kappadokien i december är mycket kallt med temperaturermellan 23°F och 44°F, varma kläder är ett måste. Du kan förvänta dig cirka 3 till 8 dagars regn i Kappadokien under december månad.

Snöar det i Kappadokien i december?

Vinterkläder: Ja, det snöar ganska ofta i Kappadokien! Om du besöker på vintern, bör du åtminstone ta med en varm vinterjacka (jag älskar denna North Face parkas), mysiga snökängor eller andra vattentäta kängor med mycket grepp, varma ullstrumpor, touch- skärmvänliga handskar, en halsduk och en vintermössa.

Hur är vädret i Istanbul den första veckan i december?

December i Istanbul börjar vintern, medkalla temperaturer och blött väder. Medeltemperaturen är bara 8C, med toppar på 10C och lägsta natt på 6C eller lägre.

Vilken är den bästa tiden att besöka Turkiet?

April, maj, september och oktober är behagligt varma, med temperaturer på 20°C till 30°C, så är vanligtvis de bästa tiderna för att besöka Turkiets stora utbud av antika platser. Sommarmånaderna (juni till september) är mycket varma, med temperaturer som når mitten av trettiotalet på sydkusten.

Hur är vädret i Istanbul i december 2023?

Temperaturerna i Istanbul i december ärganska kallt med temperaturer mellan 46°F och 51°F, varma kläder är ett måste. Du kan förvänta dig cirka 3 till 8 dagars regn i Istanbul under december månad.

Har Cappadocia Turkiet snö?

Kappadokien har ett kontinentalt klimat, med varma/varma somrar och kalla vintrar,ofta med betydande snöfall.

Hur är vädret i Turkiet i december?

Temperaturen i december varierar från en genomsnittlig lägsta temperatur på -3°C till en högsta temperatur på runt 5°C. Antalya vid Medelhavskusten har dock mycket högre temperaturer, mellan 10°C och 16°C. Temperaturerna i Istanbul sjunker sällan under fryspunkten i december och toppar på 11 °C är inte ovanliga.

You might also like
Popular posts
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 06/04/2024

Views: 5787

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.